luni, 11 octombrie 2010

Lectii de inot online Stiluri de inot


Stiluri de înot:
Craul - Stăm cu faţa în jos. Dăm din picioare în sus şi în jos, cu vârfurile întinse. Facem mişcări circulare alternative, către înainte, cu mâinile. Dacă pornim cu braţul drept întins, braţul stâng va fi uşor îndoit de la cot şi va fi cel care va executa primul rotaţia. Scoatem capul din apă după fiecare trei braţe, pentru a respira. Capul îl scoatem aplecat, pe partea cu braţul pe care îl mişcăm.
Bras - Seamănă cu mişcările unei broscuţe. Stăm pe burtă. Îndoim picioarele în lateral şi facem mişcări circulare, paralele cu apa. Întindem mîinile în faţă, cu palmele apropiate şi întoarse spre exterior, apoi apropiem coatele de corp cu viteză. Trebuie să coordonăm bine mişcările mâinilor cu acelea ale picioarelor.
Spate - Stăm pe spate. Mişcăm alternativ mâinile circular pe lângă corp (le dăm peste cap). Când atingem apa, îndoim mâna, băgând întâi cotul în apă. Îndoim cu viteză tălpile picioarelor în sus şi în jos. Trebuie să ţinem corpul ridicat din apă până la nivelul pieptului, pentru a ne putea ghida.
Fluture - Stăm cu faţa în jos. Întindem ambele braţe în faţă, paralel cu capul. Apoi rotim concomitent braţele către înainte. Când ajungem la nivelul şoldurilor, împingem puternic apa. Respiraţia se face la fiecare rotaţie, ieşind din apă până la nivelul pieptului. Dăm din picioare alternativ, ca la stilul craul.
Echipamentul minim
- ochelari;
- cască;
- labe pentru înot;
- tub pentru respiraţie sub apă;
- dopuri pentru urechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu